WoW Wrath Classic-ontwikkelaars “voelen de druk” van zijn erfenis

WoW Wrath Classic hoopt misschien wel het beste hoofdstuk van de voortdurende saga van de MMO te remasteren, en de ontwikkelaars bij Blizzard weten zeker dat ze het goed moeten doen.

In gesprek met technisch hoofdontwerper Kris Zierhut (die aan de originele WoTLK werkte) en gameproducent Joshua Greenfield, is het duidelijk hoe belangrijk het is om Wrath Classic goed te krijgen voor het ontwikkelteam.

“We voelen absoluut de druk om dit zo geweldig mogelijk te maken”, zegt Zierhut, wat een reeks knikken van Greenfield oproept. “Als ik eraan herinner hoeveel mijn medespelers en ik het de eerste keer geweldig vonden, wil ik dat het deze keer net zo geweldig is.

“Ik heb al deze vrienden, gildeleden en raidleden waar ik mee speel en waar ik dagelijks mee praat, en ik voel de druk omdat ze hiervan afhankelijk zijn – ze zijn zo opgewonden, ze willen dat het zo goed.

“Er is druk om het geweldig te maken, maar ik heb er ook vertrouwen in dat, nadat we voor het eerst aan Wrath hebben gewerkt, we een goed begrip hebben van wat we willen doen en hoe we het kunnen laten werken, zodat we het geweldig kunnen maken”, vervolgt hij. “Hoewel er druk is, heb ik er nog steeds alle vertrouwen in dat wat we uitbrengen een geweldige game is.”

Greenfield herhaalt dit. “Het helpt enorm om veel mensen zoals Kris en andere mensen in het World of Warcraft-team te hebben die eraan hebben gewerkt toen het nog actueel was. Het hebben van die expertise betekent dat we echt naar de bron kunnen gaan als we het hebben over ontwerpintentie en -richting, en het helpt echt veel. Het geeft me veel meer vertrouwen voor zo’n ontmoedigende taak”, besluit hij met een glimlach.

Het is geen geheim dat Wrath voor veel World of Warcraft-spelers het hoogtepunt van WoW was. Gekenmerkt door een aangrijpende verhaallijn, verbluffende beelden en muziek, evenals de zeer populaire Death Knight-klasse, hebben de Lich King en de Scourge zichzelf in de geschiedenis gegrift als enkele van WoW’s meest beruchte vijanden.

Hoewel ik veel later lid werd van de WoW-community, was Wrath een van de eerste uitbreidingen die ik wist uit te werken met Chromie Time toen het werd geïntroduceerd in Shadowlands. Ik had verhalen gehoord over hoe goed het was, en het stelde niet teleur. Dus toen de bèta voor WoTLK Classic rondkwam, was het de perfecte nostalgische reis en een broodnodige terugkeer naar WoW.

Je kunt vanaf 26 september in de VS weer in Northrend duiken en op 27 september overal elders. Je kunt alle WoW Wrath of the Lich King Classic-releasetijden vinden in ons speciale artikel, evenals een WoW Classic-racegids om je te helpen bepalen welke van de verschillende wezens van Azeroth je wilt uitproberen.

Leave a Comment