Videogame YouTuber Dunkey lanceert zijn eigen indie-uitgeverij

YouTuber Jason ‘Dunkey’ Gastrow heeft zijn eigen indie-game-uitgeverij Bigmode aangekondigd.

In een upload van vijf minuten op zijn YouTube-kanaal legde Gastrow uit hoe hij vond dat hij te lang aan de zijlijn had gezeten, wachtend op het verschijnen van “geweldige games”, en nu een stempel op de industrie wilde drukken door zijn eigen begrip van het medium. Hier is een deel van wat hij te zeggen had:

“Ik ben nu 11 jaar op YouTube en een van de kernthema’s van mijn kanaal is altijd geweest om zielloze geldkloppers in de vuilnisbak te gooien en de echt geïnspireerde kunstwerken in dit medium op te tillen en te prijzen.”

“… Jaren en jaren en jaren heb ik altijd gezocht naar de allerbeste indiegames die er zijn en heb geprobeerd ze recht te doen, door miljoenen ogen te richten op de games die echt aandacht verdienen… mijn beste van het jaar video’s worden constant geladen met aanbevelingen voor indiegames zoals Hades…”

…”Ik wil dat alle echte gamers die deze video bekijken, weten dat ik nooit mijn legitimiteit op het spel zou zetten door te proberen een aantal junkass-games te pushen waar ik niet in geloof”

Gastrow verklaarde verder hoe zijn team veel moeite had gedaan om contracten bij Bigmode zo “ontwikkelaarsvriendelijk” mogelijk te maken, waardoor game-ontwikkelaars ook in de toekomst zouden kunnen slagen en “blijven slagen”. Bigmode roept al mensen op om zich aan te melden bij het bedrijf:

“Bij Bigmode willen we alleen werken met de meest gepassioneerde en creatieve mensen die er zijn, ik ben ziek van al die zwakke games, ik ben ziek van alle spam, ik wil alleen werken met degenen die ham gaan. We mikken niet op de bronzen medailles, we gaan voor goud”

U kunt meer over het bedrijf te weten komen op de Bigmode-website. Wat vindt u van deze aankondiging? Laat hieronder je gedachten achter.

Leave a Comment