Vader van Colorado Springs-verdachte maakt homofobe opmerkingen in interview | Colorado

De vader van de vermoedelijke schutter in Colorado Springs heeft een reactie uitgelokt na opmerkingen die hij maakte over de gewapende aanval op de LGTBQ+-bar waarbij vijf doden en zeventien gewonden vielen.

In een reeks interviews vertelde Aaron Brink aan CBS8 in San Diego dat toen hij voor het eerst een telefoontje kreeg van de openbare verdediger van zijn kind, zijn eerste reactie was zich af te vragen waarom zijn kind in de club was.

‘En dan kom ik erachter dat het een homobar is. Ik zei: ‘God, is hij homo?’ Ik werd bang, ‘Shit, is hij homo?’ En hij is geen homo, dus ik zei: ‘Oef…’”

Zijn opmerkingen veroorzaakten online woede en veroordeelden Brink voor opluchting dat zijn kind “alleen een massamoordenaar en geen homoseksueel”.

Brink, een mixed martial arts-coach, vertelde CBS8 dat hij zijn kind had leren vechten en zei dat hij al heel vroeg lof had uitgesproken voor gewelddadig gedrag. Ik vertelde hem dat het werkt. Het is direct en je krijgt direct resultaat.”

De vermeende aanvaller, in gerechtelijke documenten geïdentificeerd als de 22-jarige Anderson Lee Aldrich, werd bevolen vastgehouden te worden zonder borgtocht tijdens een eerste rechtszaak op woensdag. De verdachte zat onderuitgezakt in een stoel en vertoonde blauwe plekken in zijn gezicht en nek, blijkbaar opgelopen tijdens een gewelddadige aanhouding door beschermheren van de club.

Aanklagers hebben nog geen formele aanklacht ingediend. Advocaten van de verdediging hebben gezegd dat de verdachte niet-binair is en hun voornaamwoorden gebruikt.

Van de 17 mensen die gewond raakten door geweerschoten bij de aanval, bleven er 11 woensdag laat in het ziekenhuis, aldus ambtenaren. Degenen die bij de aanval zijn omgekomen, zijn genoemd als Raymond Green Vance, 22; Ashley Paug, 35; Daniël Aston, 28; Kelly Liefhebbend, 40; en Derrick Rump, 38.

Brink, die in San Diego woont en ook bekend staat onder zijn artiestennaam, Dick Delaware, vertelde het station dat zijn familie Mormoons was en dat hij is een conservatieve Republikein.

“We doen niet aan homo’s”, zei hij in het interview, eraan toevoegend dat hoewel hij anti-homostandpunten had, er geen excuus was om mensen in een club neer te schieten.

Aldrich wordt geconfronteerd met mogelijke aanklachten wegens moord en haatmisdrijven.

‘Het spijt me zo, jongens, voor jullie verlies,’ zei Brink. “Zonder rekening te houden met politiek, het is een mensenleven. Het spijt me zeer. Mijn ziel gaat naar je uit.”

In een volgend interview zei Brink dat hij niet wist dat Aldrich niet-binair was. “Wat betekent dat? Ik leerde het kennen omdat ik geschokt was dat hij homo was. Ik had zoiets van: ‘Oh mijn God. Hij is in een homobar. Hij is homo.’ Ik ben niet homofoob of zo – maar om zoiets uit te vinden – ik wist het gewoon niet”.

Brink, 48, legde verder uit dat hij zijn zoon niet had opgevoed: “Als kind werd hij weggenomen – niet door mij”, zei hij, eraan toevoegend: “Mijn ex-vrouw wilde mijn zoon niet om me heen. Ik was een volwassen filmster.”

Na het zien van het geweld dat Aldrich vier dagen geleden zou hebben ontketend in Q Nightclub, zei Brink dat hij wenste dat hij meer betrokken was geweest bij zijn kind, wiens grootouders een verzoekschrift hadden ingediend bij een rechtbank in Texas om zijn naam te veranderen om “elke band” met zijn biologische vader uit te wissen.

“Ik heb hem gefaald. Het spijt me, Nicholas of Anderson,’ zei Brink later. ‘Ik wou dat hij, weet je – als ik met iemand moet vechten, ga ik daar met mijn vuisten in. Vecht als een man, schud daarna de hand, en dan ben je klaar. Dat is het. Je gaat daar niet heen. Je vermoordt geen mensen.”

De opmerkingen van Brink kwamen te midden van vragen over waarschuwingssignalen die mogelijk zijn gemist. Vorig jaar werd Aldrich gearresteerd nadat de politie zei dat hij had gedreigd het huis van zijn moeder in El Paso, Texas, waar hij woonde, op te blazen.

Volgens een persbericht van de sheriff van de provincie El Paso had Aldrich zijn moeder bedreigd met een “zelfgemaakte bom, meerdere wapens en munitie”. Aldrich werd beschuldigd van misdrijfdreiging en ontvoering met betrekking tot de bommelding, maar de beschuldigingen werden niet vervolgd.

Om nog onduidelijke redenen slaagde het incident er niet in Colorado’s “rode vlag”-wetten in werking te stellen die de autoriteiten in staat zouden hebben gesteld Aldrichs wapens in beslag te nemen.

Leave a Comment