Tsunoda zegt dat hij zich ‘meer in controle en ontspannen’ voelt in het tweede F1-seizoen na contractverlenging van AlphaTauri

Yuki Tsunoda is van mening dat hij fysiek en mentaal beter is voorbereid in zijn tweede seizoen in de Formule 1, en zegt dat hij zich “meer in controle en meer ontspannen” voelt op weg naar raceweekenden in vergelijking met zijn rookie-campagne in 2021.

Vers van de aankondiging dat hij in 2023 voor AlphaTauri zou rijden, sprak Tsunoda op de podcast van het Italiaanse team – Stieren praten – waarin hij opende over waar hij denkt dat hij het meest is verbeterd sinds zijn eerste seizoen bij het team.

“Nou, als ik jullie mijn buik of maag laat zien, denk ik dat het gemakkelijk zal zijn om het verschil te zien!” Tsunoda grapte. “Het meest anders was fysiek, zou ik zeggen, maar in het rijden is dat maar een klein beetje. Maar rond het rijden, het is hoe ik dingen moet aanpakken, de mentaliteitskant, ik heb die delen zeker verhoogd. Meer controle, meer ontspannen in een raceweek.

LEES MEER: Yuki Tsunoda blijft in 2023 bij AlphaTauri

“Ik weet hoe ik met de meeste situaties moet omgaan, omdat ik er vorig jaar meer van heb meegemaakt. En die onderdelen, ik heb zeker een beetje meer voordeel ten opzichte van vorig jaar op weg naar de raceweek. Dus ik denk dat die delen die ik voel het verschil zijn.”

Over zijn vaak genoemde minachting voor de sportschool gesproken, ging Tsunoda verder: “De voorbereiding die ik deed [for 2022] was veel meer dan vorig jaar, en ik heb zeker de voordelen en verbeterde prestaties gevoeld. Toch heb ik er een hekel aan, maar tegelijkertijd weet ik dat ik een goede prestatie kan neerzetten in de race, dus ik ga gewoon zo door.”

ANALYSE: Waarom AlphaTauri Tsunoda behield voor 2023

Op de vraag of het gebrek aan duidelijkheid over zijn toekomst in de afgelopen weken hem had beïnvloed, zei Tsunoda: “In de race, zodra ik een helm draag of in de monocoque of het chassis ga, vergeet ik die dingen, wat is mijn kracht zou ik zeggen. Maar buiten het racen zeker, vooral de laatste drie, vier ronden, is het een beetje verontrustend.

“Maar het is wat het is, en ik heb veel vertrouwen in vergelijking met vorig jaar, dus ik denk dat ik bij mijn prestaties blijf. Ik concentreerde me op het helpen van het team. Het doel is nog steeds hetzelfde voor de rest van het seizoen, dus vooruitkijkend, zeker een beter gevoel na die contractaankondiging.”

Leave a Comment