Kyle Shanahan zal niet vrijuit ingaan op Jimmy Garoppolo’s opmerkingen over meer vrijheid voelen

San Francisco 49ers tegen Chicago Bears

Getty Images

49ers-coach Kyle Shanahan heeft een langdurige en welverdiende reputatie voor het hebben van duidelijke, rigide en specifieke verwachtingen als het gaat om de manier waarop zijn quarterback de aanval uitvoert. Starter werd back-up en werd starter Jimmy Garoppolo had eerder deze week een aantal wenkbrauwverhogende opmerkingen over het feit dat hij zich niet zo bekneld voelde in zijn laatste stint onder het midden.

Concreet zei Garoppolo na de overwinning van zondag op de Seahawks dat hij het gevoel had dat het weer 2017 was, een seizoen waarin hij meer vrijheid voelde om de bal op het veld te gooien. Naar die opmerkingen werd hem donderdag gevraagd.

“Dat zou ik geweldig vinden”, zei Garoppolo donderdag. “Ja, er zijn natuurlijk veel dingen die daarbij horen, maar ja, ik doe dat graag. In ’17 was er een vrijheid waar ik, de ontvangers, strakke uiteinden, we hadden een goede chemie. En als je dat krijgt met offensieve vaardigheden en een quarterback, wordt het een zware overtreding.”

Op vrijdag werd Shanahan gevraagd naar de opmerkingen van Garoppolo.

‘Je zou hem moeten vragen wat hij daarmee bedoelde’, zei Shanahan tegen verslaggevers. “Er was geen verschil in die wedstrijd dan in elke wedstrijd, dus daar kun je hem naar vragen. Het was waarschijnlijk gewoon naar binnen gaan terwijl het spelplan voor iemand anders is en er gewoon uit komen en het op de vlucht slaan en meegaan. Dat is wat ik zou raden, maar het klinkt alsof dat een vraag voor hem is.”

Later op de persconferentie van vrijdag werd Shanahan gevraagd of hij verrast was dat Garoppolo zo openhartig was over zijn voorkeuren.

“Nee, ik ken het citaat dat hij zei echt niet,” zei Shanahan. ‘Ik ben veel met Jimmy, dus niets verbaast me echt. Ik spreek hem elke dag. Ik hoor je enorme interpretaties van dat citaat en jullie zeiden het net. Ik kan het niet interpreteren. Ik interpreteer het elke dag met mijn relatie met hem, dus ga hem gewoon vragen wat hij ermee bedoelde.”

Toen Shanahan opnieuw op de kwestie werd gedrukt, was ze klaar om verder te gaan.

‘Daar ga ik mijn tijd niet aan verspillen, maar dat kan wel’, zei Shanahan. “Ik heb echt wat te doen.”

Verdomme, Kyle. Wees niet zo kieskeurig. Journalisten doen gewoon hun werk. Dat is het echte werk dat ze doen.

Leave a Comment