Ik probeerde me van top tot teen te kleden in gratis swag

Voor alle berichten van Salesforce over milieubeheer – wat resulteerde in hun beslissing om gratis swag te negeren, inclusief de beroemde Dreamforce-rugzak – is er nog steeds een ware overvloed aan bedrijfsmerchandise te vinden op Dreamforce, de technische conferentie die het centrum van San Francisco deze week overneemt .

Op woensdag, de tweede dag van het megaconferentie-slash-muziekfestival-slash-corporate zomerkamp, ​​was ik moe van de overvloed aan prikkels en het wachten in de rij. Dus begon ik aan een spelletje: zou ik mezelf van top tot teen kunnen kleden in gratis Dreamforce-swag?

Een voor de hand liggende wijsheid: bedrijfsconferenties en netwerkevenementen zijn ongelooflijke bronnen van swag die je een keer draagt ​​en vervolgens in de onheilige nissen van je kast achterlaat. Om het forse prijskaartje en de braindrain van het handen schudden en netwerken met tientallen vreemden per dag te compenseren, krijg je de belofte van een gratis traktatie. Het is een Pavloviaanse manier van interactie: hand schudden, prijs krijgen.

Nergens is dit duidelijker dan Dreamforce, waar de hele begane grond van het Moscone Center (of in Salesforce spreken, de camping) gewoon druipt van gratis s-t.

Onder de prijzen die tot je beschikking staan, naast de gebruikelijke bakken en waterflessen: karikatuurtekeningen, melkopschuimers en talloze foto’s. Ik kreeg een fles gezichtsreiniger omdat ik in het publiek stond van een door L’Oréal gesponsorde spelshow. Er zijn ook de vele, vele loterijen. Onder degenen die ik woensdag zag: AirPods en AirPod Maxes, Nike Jordans, een gitaar ondertekend door de Red Hot Chili Peppers, drones, een Segway en een Theragun-stimulator. (Er waren enkele auto’s te zien, maar het was onduidelijk of ze voor het grijpen lagen.)

Dus ik dacht, het zou niet zo moeilijk moeten zijn om van mijn hoofd tot mijn voeten met bedrijfslogo’s te worden uitgedost.

Enkele basisregels voor dit kleine experiment: geen duplicaten (ik heb geen 10 T-shirts van verschillende startups nodig) en geen bakken (als blauw geruit stuk afval heb ik er al te veel).

Het ging buitengewoon goed. Aanvankelijk. Bij binnenkomst op de camping deelde de TikTok-stand gratis baseballcaps uit. Ik schudde een hand en pakte mijn blauwe hoed. Toen ik naar binnen ging, ontmoette ik een aardige man van een bedrijf genaamd Coveo – hij complimenteerde mijn broek, we maakten grappen en hij gaf me twee paar gestreepte sokken. Tot nu toe, zo goed.

Ik werd een beetje hebberig. Sommige mensen bij een stand kregen hoodies. Ik wilde een hoodie, dus daar ging ik. Een aardige man, die me vertelde over een bedrijf genaamd LeanData, barstte uit mijn bubbel en vertelde me dat de hoodies exclusief voor klanten waren. (Hij verzekerde me dat hij er ook geen te pakken zou kunnen krijgen, zelfs niet als werknemer.) Mijn troostprijs: een groen T-shirt.

Dat was binnen de tijdspanne van 20 minuten. Toen begonnen de uitdagingen zich te manifesteren. In een zee van T-shirts, bakken en gratis kopjes koffie waren geen broeken. Geen enkel bedrijf zou duizenden dollars neerleggen voor een bodem, of het nu nylon shorts of joggingbroeken zijn. Zelfs Salesforce verkocht in zijn Dreamforce-merk “Dreamstore” geen broeken of korte broeken.

Zelfs Dreamstore, dat rompertjes en knuffels van Salesforce verkoopt, had geen broeken.

Zelfs Dreamstore, dat rompertjes en knuffels van Salesforce verkoopt, had geen broeken.

Joshua Bote/SFGATE

Wat de schoenen betreft, boden ten minste twee bedrijven swagged-out sneakers aan in een loterij. Ik heb me aangemeld voor een van hen, met dank aan Five9. (Op het moment van schrijven heb ik niet gewonnen.)

Naast de uitdaging om mijn onderste helft aan te kleden, was er nog een, meer ethisch probleem: ik werd moe van het verbinden onder het mom van het kopen van merch. Hoe mensen drie dagen achter elkaar kunnen glimlachen en netwerken, terwijl ik er amper een uur mee kon zwaaien, is mij een raadsel. Ik voelde me een beetje slecht voor alle verkopers, die hun pitches presenteerden aan iemand die alleen geïnteresseerd was in de traktatie die ze te bieden hadden. Het moet slopend zijn om altijd verbonden te zijn, je handen rauw te wrijven met handdrukken. Er is ook de grotere malaise van een evenement als dit: geen enkele hoeveelheid swag kan het existentiële gat vullen van sessies over hoe u uw gebruik van bedrijfssoftware kunt optimaliseren.

Een TikTok-hoed, een LeanData-T-shirt en Coveo-sokken waren alles wat ik kon opbrengen.

Een TikTok-hoed, een LeanData-T-shirt en Coveo-sokken waren alles wat ik kon opbrengen.

Joshua Bote/SFGATE

Mijn merchandising-dagen zijn voorlopig voorbij. Maar als iemand me een broek kan geven, zal ik (heel, met tegenzin) de hand schudden en naar je bedrijfspitch luisteren.

Leave a Comment