Black Friday is het niet waard als je echt games wilt spelen

Black Friday-borden hangen boven winkelend publiek in Londen.

Foto: Richard Bakker (Getty Images)

Ik herinner me dat ik gestoord was door de pratende mannequin tijdens het kijken naar de romcom uit 2009 Bekentenissen van een shopaholic die Isla Fisher ervan overtuigt dat een Henri Bendel-sjaal van $ 120 alles is wat ze nodig heeft om een ​​sollicitatiegesprek te winnen. Het was verontrustend omdat ik, verlangend naar alles wat los en glamoureus was in het raam van West 34th Street Macy, zoals glossy magazines me opdroegen, ook haar oppervlakkige ogen zou hebben genegeerd en de sjaal zou hebben gekocht (als ik niet 11 jaar oud was). “Het punt over deze sjaal is dat het onderdeel zou worden van een definitie van jou, van je psyche’, zegt de plastic vrouw stralend tegen Fisher. “Begrijp je wat ik bedoel?”

Videogames worden niet verkocht als sjaals voor warenhuizen, maar zoals alle producten, artistiek of anderszins, zijn het inderdaad dingen om te verkopen. Ik kan me een geanimeerde Master Chief-standee voorstellen die deinend staat een omvangrijke Collector’s Edition van $ 200 naar mij in mijn dagdroom biopic—Bekentenissen van een herstellende impulsieve koper– of sommige $ 70 Harry Potter-onzintrok me naar zich toe om een ​​kijkje in de doos te nemen: “Het punt ongeveer deze spel is dat het een deel van een definitie van jou zou worden. Maar hoewel glanzende omslagen me nog steeds aanspreken, doet het me meer pijn dat de vuilnishopen van de wereld in heuvels veranderen en dan schurft over de oceaanen dat recente inflatie maakt overmatig kopen ook persoonlijk onhoudbaar. Dus ik heb geleerd om verder te gaan met onnodige aankopen, en deze Black Friday (en Cyber ​​Monday) denk ik dat jij dat ook zou moeten doen.

Ik weet echter dat wachten op korting praktisch kan zijn, vooral voor een dure hobby als gamen. Een onderzoek uit 2014 van marktonderzoeksgroep NPD staat genoteerd “de helft van pc-gamers die spelen [PC games] verwachten dat er altijd een uitverkoop is om de hoek, ‘en dus wachten ze om te bespringen. Dat is nog steeds waar en waarneembaar, met sites als IsThereAnyDeal.com het volgen van de verkoop van digitale games in realtime en zelfs de meer algemene r/BlackFriday boordevol links naar Microsoft en Steam. En sinds digitale verkoop zijn, begrijp ik dat gamers uitverkoopdagen willen gebruiken als manieren om onze steeds kleiner wordende kansen op fysieke eigendom.

Maar mijn frustratie over Black Friday is niet de presentatie van kansen – ik bespaar graag geld, weet je – maar het soort kans dat het ons dwingt. “Koop deze game en je wordt echt een gamer”, lijkt verkoopexemplaar gekleed in felle, primaire kleuren te schreeuwen, “je kunt de persoon worden zoals je jezelf ziet!” Wees jezelf, wie je wilt zijn, maar geef eerst het geld.

In werkelijkheid is het onmogelijk om een ​​gamer te zijn – jezelf laten ademen, een game leren kennen en spelen – als je zo vaak games koopt als de industrie wil. En hoewel games het hele jaar door over ons heen lijken te parachutespringen, massaal en uit het niets verschijnen, zijn ze dat ook ook steeds langer ondanks het overduidelijke nadeel dat die combinatie aan kwaliteit toebrengt en aan arbeiders.

Meer is niet meer. Maar sommige gamers zijn hoe dan ook bereid toe te geven aan de zijdezachte manipulatie van dure trailers; sommigen melden zelf dat ze ergens tussen de 10 en meer dan 100 spellen per jaar kopen. “Ik koop waaay te veel, maar zoek er meestal veel naar, ‘zei een Reddit-gebruiker een thread over jaarlijkse game-aankopen. En hoeveel eindigen ze? “Ik weet niet zeker hoeveel ik er eigenlijk speel”, vervolgt dezelfde gebruiker.

“Voor zover we weten, winkelen mannen niet”, begint Vogue’s 1924 “Filosofie van winkelen,” onjuist. “Ze kopen dingen; maar er is geen glorie aan, geen opwinding. 100 jaar later zijn gamers levende tegenstrijdigheden. Een nieuwe kopen Plichteen franchise seconden verwijderd van het instorten in een amorfe klodder militaire propaganda met enigszins afwijkende graphics, draait alles om glorie, de kans om online op idioten te dunken en ze te laten zien wie je bent.

Maar in tegenstelling tot de beoordeling van de verzonnen mannelijke shopper uit 1924, Mode zegt dat de gemiddelde vrouw boodschappen doet „op het oor, nonchalant, onverantwoordelijk, meeslepend, voortdurend”. Maar interessant genoeg is zelfs de meest fervente vrouwelijke shopper ‘steevast slecht gekleed’.

„Ze hebben genoeg kleren, net zoals een woordenboek veel woorden heeft”, vervolgt het artikel. “Maar woorden maken geen literatuur.”

Dus laten we de naden tussen geslachten en tijd doorbreken en erkennen dat ongebreideld winkelen verre van de bloedsport van een vrouw is – het is een slechte gewoonte die we ons sindsdien allemaal eigen hebben gemaakt de eerste brullende jaren ’20. Het houdt ons ongemakkelijk onder rommel en losgekoppeld van de dingen waar we zogenaamd om geven, de dingen die we hebben gekocht. Maar hoe kun je een “gamer” zijn als je consumeert maar nooit geniet, en het plezier mist van een kunstvorm waar je van houdt?

Wat het ook is, kleding of een console, ik wil niet iets dat mankracht, tijd en stukjes aarde kostte, ergens ophangen dat ik uiteindelijk zal vergeten. Ik wil niet dat deze dingen, zogenaamd deze externe stukken van mij, op een plank of op een Steam-kerkhof worden achtergelaten om echt of digitaal stof te verzamelen. Ik wil deze dingen en mezelf, mijn tijd en mijn geld respecteren door ze daadwerkelijk te gebruiken. Ik wil niet verstikt worden door nog meer dingen, zoals onze arme blauwe planeet binnenkort zal zijn. Ik trok me terug uit mijn jeugddrang om te kopen door dat te onthouden en een drang te vervangen door zorgzaamheid.

Kies dit jaar, toen je een reeks verleidelijke, kleurrijke speldeals hebt gepasseerd, in plaats daarvan het over het hoofd gezien comfort door te spelen wat je al hebt.

Leave a Comment